Terug naar de resultaten
Te koop
Zonnebloemstraat 7 A in Breda 4818 HK

Zonnebloemstraat 7 A

4818 HK Breda
Vraagprijs € 249.500,- k.k.

Omschrijving

‘’ Wonen in woonwijk Zandbergen nabij het centrum van Breda’’

Bouwjaar         : 2019             Bruto opp.       : ca. 139 m²*
Perceelopp      : 143 m²          Gebruiks opp. : ca. 116 m³*
Aanvaarding    : direct       ...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

‘’ Wonen in woonwijk Zandbergen nabij het centrum van Breda’’

Bouwjaar         : 2019             Bruto opp.       : ca. 139 m²*
Perceelopp      : 143 m²          Gebruiks opp. : ca. 116 m³*
Aanvaarding    : direct             Patio (tuin)     : ca.   28 m²*
Dakterras         : ca. 15 m²*

*maten zijn op basis van huidige plan.

Omschrijving:
In de fraaie woonwijk Zandbergen, bieden wij u de mogelijkheid tot het aankopen van een te verbouwen voormalige werkplaats. Er ligt een goedgekeurde bouwvergunning voor het bouwen van een prachtige patio bungalow met als optie een opbouw en dakterras.

Het perceel met de bebouwing maken onderdeel uit van het voormalige complex ‘’Posthumus’’ waar momenteel 3 industriële loftwoningen worden gerealiseerd alsmede een directeurswoning en 2/1 kapwoning (allen reeds verkocht!).

Verkoop met bouwplan:

Stan Aarts Architecten uit Roosendaal heeft een bouwplan ontwikkelt. Het betreft een moderne patio bungalow met opbouw, dakterras en patiotuin.

Het plan is reeds beoordeeld op regelgeving van het bestemmingsplan en is voorgelegd aan de Commissie Ruimtelijke kwaliteit (Welstand) en is positief beoordeeld. Tekeningen en impressies treft u aan in de bijlage.

Het is tevens mogelijk om de indeling van het ontwerp aan te passen, of om een geheel nieuw ontwerp te laten maken op deze kavel (onder voorbehoud goedkeuring Gemeente).

Voor de realisatie van het bouwplan zal een aannemer ingeschakeld moeten worden.
De kosten voor de realisatie van het plan komen uiteraard voor rekening van koper en zijn niet in de koopsom begrepen.

Bijzonderheden:

• Kavel wordt met de huidige bebouwing opgeleverd;
• Eventuele sloopkosten zijn niet inbegrepen in de koopsom;
• Nutsvoorzieningen zijn dus al aanwezig;
• Informatie met betrekking tot de eventuele afgegeven bouwvergunning is beschikbaar en
op te vragen bij ons kantoor;

Oplevering:

Direct.

Omgeving:

De naam Zandberg is een middeleeuwse naam die zeer waarschijnlijk verwijst naar een oude landschappelijke situatie: een reeks rivierduinen langs de rivier de Mark. In dit gebied net ten zuiden van de vestingstad Breda stonden in de late middeleeuwen enkele (water)molens. Vermoedelijk is er in die tijd ook al sprake van een herberg aan de weg van Turnhout naar Breda, waar reizigers konden overnachten wanneer de stadspoorten van Breda reeds gesloten waren. s Nachts sloten alle steden hun poorten om ongewenste gasten buiten te kunnen houden. Een dergelijke herberg kon de kiem vormen van een gehucht bestaande uit enkele boerderijen. Deze situatie lijkt zich af te tekenen op de kadastrale kaart van 1832 (zie rechts).

De ontwikkelingen kwamen in een stroomversnelling na annexaties van het gebied door de stad Breda (1927 en 1942). Vooral in de jaren rond 1930 vond er een ware bouwexplosie plaats. Er verrezen, vooral weer op particulier initiatief, middenstandswoningen en een villawijk ten zuiden van het Wilhelminapark. In de wijk zijn tegenwoordig enkele gebouwen te vinden die het predicaat kenmerkend verdienen, zo ook het object Zonnebloemstraat 5.

Bereikbaarheid:

De gewilde wijk Zandberg is gelegen op loop- en fietsafstand van o.a. het bruisende stadscentrum van Breda, gezellige horecagelegenheden, de winkels van het Valkeniersplan, de Wilhelminastraat, Ginnekenweg en de Ginnekenmarkt. Voor natuurlijke ontspanning kunt u naar het eveneens nabij gelegen Mastbos. Via de nabij gelegen uitvalswegen heeft u binnen 6 tot 10 minuten de snelwegen A16 en A27 bereikt.

Kadastrale gegevens:

Gemeente     : Breda
Sectie            : D
Nummer        : 11140
Groot             : ca. 143 m²
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 249.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging In woonwijk Indeling Perceeloppervlakte 143 m² Kadasteroppervlakte 143 m² Kadastrale gegevens Gemeente Breda Sectie D Perceelnummer 11140 Oppervlakte 143 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.